Tippek, receptek
Hozzávalók 4 adaghoz: 2 szép, egész füstölt tahitótfalusi pisztráng (kb. 30 dkg/db) 2 db tojás majonéz vagy mascarpone sajt facsart citromlé őrölt bors (ha lehet frissen őrölt borsmalomból) só ecetes vagy tejszínes tormakrém Elkészítés: A pisztráng bőrét távolítsuk el. Húsát fejtsük le a gerincről, bordákról, úgy, hogyha lehet, minél kevesebb szálka kerüljön a lefejtett húsba […]
1. A pisztráng tisztítása, sütéshez történő előkészítése: a halat belsőségektől megtisztítva értékesítjük. A pisztráng felülete erősen nyálkás, csúszós. Pikkelyei nagyon kis méretűek Ezért felesleges a pikkelyeket eltávolítani, azzal együtt süthető, grillezhető, főzhető. Az apró pikkely és a nyálka sütés közben finom, ropogós réteget képez, és ezen túl segíti a panír vagy pl. sesam mag, dió […]