+ 36 30 348 6878 | + 36 30 210 0977 info@royalpisztrang.hu

1. A pisztráng tisztítása, sütéshez történő előkészítése: a halat belsőségektől megtisztítva értékesítjük. A pisztráng felülete erősen nyálkás, csúszós. Pikkelyei nagyon kis méretűek
Ezért felesleges a pikkelyeket eltávolítani, azzal együtt süthető, grillezhető, főzhető.
Az apró pikkely és a nyálka sütés közben finom, ropogós réteget képez, és ezen túl segíti a panír vagy pl. sesam mag, dió haltest felületén történő megtapadását.

Ez csak javaslat, aki akarja, a nyálkát és a pikkelyt is eltávolíthatja, tehát mint sok minden más, ez is ízlés és rendelkezésre álló idő kérdése csupán.

2. Ha lehet, friss, hűtött halat használjunk. A fagyasztott és felengedett hallal sincs semmi gond, de a hűtött, friss hal mindig magasabb kulináris élvezetet nyújt.

3. A pisztrángot sütés előtt írdalni (mélyebb, sűrű barázdákat bevágni a haltestbe) nem ajánlott, mert a hal húsa laza szerkezetű (mint minden halé) és könnyebben szétesik sütéskor.
Mindkét oldalon 3 sekély bemetszés javasolt (kb 4-5 mm mélyen),  3-4 cm távolságra egymástól.
Ebbe dörzsölhetjük a sót, borsot, egyéb halfűszereket.

4. A hal elkészítése előtt mintegy 2 órával érdemes az alap füszereket (só, bors) a halra rászórni, hogy átjárja a halhúst.
Javasolt bors- és sómalom használata, hogy minél frissebb aromájú fűszerezést kapjon a hal.

5. A hal hasüregébe is feltétlenül kerüljön só- és az ízesítéshez használni kívánt fűszerek (bors, stb).

6. A só, ha lehet, nagy szemű tengeri só legyen.

7. Egyszerű elkészítési mód, ha serpenyőben sütjük a halat.

8. A zsiradék lehetőleg Oliva olaj legyen. Az olajat fel kell forrósítani (de ne legyen túl forró) a sütési idő összesen 16 perc. (egyik oldal 8 perc, ezután a halat átfordítjuk a másik oldalára és itt is 8 perc)